Prikaz

Autobusni kolodvor Zagreb

O nama

O nama




Autobusni kolodvor Zagreb
 smješten je nadomak središnjeg zagrebačkog trga, uz najveće gradske prometnice s velikim parkingom. Utemeljen je 1961. godine, a sadašnji izgled poprimio je 1987. godine kada je izgrađena nova kolodvorska zgrada s pripadajućim terminalima.

Najveći je i najmoderniji kolodvor u ovom dijelu Europe, koji svojim korisnicima omogućuje brz i siguran prijevoz. S 44 perona autobusi povezuju Zagreb s ostalim dijelovima Hrvatske kao i s većinom ostalih europskih sjedišta. 

Temeljne djelatnosti Autobusnog kolodvora Zagreb su prijevoz putnika, prihvat autobusa, prtljage i robe, prodaja voznih karata, usluge informacijagarderobe te usluge parkiranja osobnih vozila.

Na Autobusnom kolodvoru potpuno su preuređeni i suvremeno opremljeni svi prostori koji služe obavljanju osnovne i popratnih djelatnosti. Putnicima i ostalim korisnicima na raspolaganju je veliki broj mjesta za odmor, okrepu, kupovinu i zabavu.

Kako bi se omogućio nesmetan pristup svim kategorijama korisnika naših usluga, zgrada Autobusnog kolodvora u potpunosti je prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju. Također surađujemo s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba te aktivno sudjelujemo u svim vidovima pomoći slijepim i slabovidnim osobama pri putovanju.
 

Ugodan i sretan put želi vam osoblje
Autobusnog kolodvora Zagreb!