Autobusni kolodvor Zagreb

Grad Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod


-Grad Slavonski Brod, po veličini sedmi grad u Republici Hrvatskoj s 59 141 stanovnika, smjestio se između rijeke Save i Dilja i zauzima 54,45 četvornih kilometara. To je veoma staro naselje i prije 2000 godina na njegovu mjestu nalazila se rimska Marsonia. Važan zemljopisni položaj bitno utječe na njegov razvoj i gospodarstvo. Kroz Slavonski Brod prolazi najvažnija prometnica, autocesta Zagreb - Lipovac koja povezuje zemlje Europe s Bliskim istokom i dalje, a planira se izgradnja i međunarodne ceste E-73 Budimpešta - Beli Manastir - Osijek - Slavonski Brod - susjedna Republika Bosna i Hercegovina sa završetkom u Pločama. Izvor: Turistička zajednica grada Slavonskog Broda.
-Na www.akz.hr pronađite najveću ponudu karata za autobus za Slavonski Brod i iz Slavonskog Broda. Više od 20 polazaka svaki dan.
-Zagreb>Slavonski Brod, Slavonski Brod>Zagreb, Slavonski Brod>Osijek, Osijek>Slavonski Brod, Slavonski Brod>Vukovar, Vukovar>Slavonski Brod
-Autobusni prijevoznici za Slavonski Brod i iz Slavonskog Broda: Čazmatrans Nova, Čazmatrans Vukovar, Čazmatrans Promet, Črnja tours, Slavonija bus, Arriva (Autotrans Rijeka, APP Požega, ), Francuzević, Flixbus, Panturist.