Zagrebački Holding  
Mapa webaKontaktiEnglish
 
 

Upute za kupnju karata putem Interneta


Korisnici usluga Autobusnog kolodvora Zagreb autobusne karte mogu kupiti i u udobnosti svog doma putem web stranice Podružnice.

Karte se mogu platiti Maestro, MasterCard i VISA karticom. Odjedanput se najviše mogu kupiti 4 karte.

U procesu kupnje može se odabrati vrsta karte, popust te odabrati željeno sjedalo u autobusu. Napominjemo da u slučaju kada je korisnik prilikom kupnje karte putem Interneta odabrao neki od popusta, prilikom ulaska u vozilo, prijevoznik sukladno Općim uvjetima prodaje karata putem Interneta (čl. 3 st.3.3), zadržava pravo tražiti dokaz da je korisnik pripadnik kategorije popusta koji je odabrao. Ukoliko korisnik to ne dokaže, dužan je nadoplatiti punu cijenu vozne karte. U slučaju da korisnik ne pristane nadoplatiti razliku cijene u gore navedenom slučaju, prijevoznik zadržava pravo onemogućiti korisniku pravo ulaska u vozilo.

Sam postupak on-line kupnje karata vrlo je jednostavan. Korisnik putem aplikacije „Polasci-odlasci odabire željeno odredište i datum putovanja te klikom na tipku „Traži“ dobiva pregled voznih redova. Na voznom redu uz stanice i cijene pojavljuje se i opcija „Kupi“ za odredišta za koja je moguće kupiti kartu putem Interneta. Naime, krajnji rok za kupnju karte putem internet prodaje je 1 sat prije polaska autobusa, te sa opcija „Kupi“ ne pojavljuje za ranije polaske.Odabirom željenog polaska klikom na tipku "kupi" prikazuje se vrijeme preostalo za dovršetak kupnje te mapa s pregledom sjedala u autobusu. Za sjedala u autobusu obilježena plavom bojom moguća je rezrevacija klikom na željeno sjedalo ili sjedala (najviđe 4 sjedala). Odabirom sjedala pojavljuje se izbor vrste karata. Za svako mjesto potrebno je u padajućem izborniku odabrati vrstu karte. Da bi nakon odabira sjedala i vrste karte mogli nastaviti kupnju, potrebno je obilježiti polje "Prihvaćam uvjete prodaje". Opće uvjete prodaje karata putem Interneta možete pročitati ovdje.

Nakon prihvaćanja uvjeta prodaje opcija "Kupi" postaje aktivna te možete nastaviti s procesom kupnje.

Na sljedećem ekranu unose se podaci o kupcu. Važno je unijeti točnu e-mail adresu jer se na nju šalje potvrda o izvršenoj kupnji s pripadajućim brojem (bar-codom) transakcije). Pritiskom na tipku plati pojavljuje se ekran za plaćanje.


Nakon unosa autoriziranih osobnih podataka i odabira tipa kartice za plaćanje te potvrde kupnje, pojavljuje se ekran s podacima o transakciji koje se mogu ispisati. Korisniku na upisanu adresu elektroničke pošte stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim može preuzeti putnu kartu.

Karta se na osnovu broja transakcije može preuzeti na blagajnama Autobusnog kolodvora od 0 do 24 sata, najkasnije 30 minuta prije polaska autobusa. Odjedanput se mogu kupiti najviše četiri putne karte.

Sve informacije i pomoć pri kupnji karte putem Interneta mogu se dobiti pozivom na broj telefona 01/6008-610 i/ili slanjem upita na akz.podrska@zgh.hr, u vremenu od 6 od 22 sata.