Prikaz

Autobusni kolodvor Zagreb

Upute za kupnju karata

Upute za kupnju karata


Korisnici usluga Autobusnog kolodvora Zagreb autobusne karte mogu kupiti i u udobnosti svog doma putem web stranice Podružnice.

Karte se mogu platiti Maestro, MasterCard i VISA karticom. Odjedanput se najviše mogu kupiti 4 karte.

U procesu kupnje može se odabrati vrsta karte, popust te odabrati željeno sjedalo u autobusu. Napominjemo da u slučaju kada je korisnik prilikom kupnje karte putem Interneta odabrao neki od popusta, prilikom ulaska u vozilo, prijevoznik sukladno Općim uvjetima prodaje karata putem Interneta (čl. 3 st.3.3), zadržava pravo tražiti dokaz da je korisnik pripadnik kategorije popusta koji je odabrao. Ukoliko korisnik to ne dokaže, dužan je nadoplatiti punu cijenu vozne karte. U slučaju da korisnik ne pristane nadoplatiti razliku cijene u gore navedenom slučaju, prijevoznik zadržava pravo onemogućiti korisniku pravo ulaska u vozilo.

Sam postupak on-line kupnje karata vrlo je jednostavan. Korisnik putem aplikacije „Polasci-odlasci“ odabire željeno odredište i datum putovanja te klikom na tipku „Traži“ dobiva pregled voznih redova. Na voznom redu uz stanice i cijene pojavljuje se i opcija „Kupi“ za odredišta za koja je moguće kupiti kartu putem Interneta. Naime, krajnji rok za kupnju karte putem internet prodaje je 1 sat prije polaska autobusa, te se opcija „Kupi“ ne pojavljuje za ranije polaske.