Autobusni kolodvor Zagreb

ZAHTJEV ZA UMANJENJE ZAKUPNINE -COVID

ZAHTJEV ZA UMANJENJE ZAKUPNINE -COVID


ZAGREBAČKI HOLDING DONIO MJERE POMOĆI I ZA POSLOVNE SUBJEKTE S KOJIMA SURAĐUJE
 
 
Pandemija virusa (COVID-19) zahvatila je Hrvatsku i grad Zagreb, te je Nacionalni Stožer civilne zaštite s tim u svezi donio odluke i izdao preporuke o ograničenjima kretanja i okupljanja, poslovanju subjekata u gospodarstvu, robnom prometu i uslugama, režimu javnog prometa, zatim nabavi, distribuciji i primjeni sredstava zaštite od prijenosa i širenja bolesti kao i standardima samo zaštitnog ponašanja građana u vrijeme epidemije.
 
Nadalje, Zagreb je 22. ožujka pogodio i potres koji se uzrokovao oštećenja brojnih objekata, a posljedice su dodatno utjecale i na uobičajeno obavljanje poslova.
 
Zagrebački holding sa svojim povezanim društvima već je ranije donio mjere pomoći građanima kao što su: odgoda plaćanja režija za umirovljenike, besplatni parking u garažama i na javnim površinama za građane pogođene potresom, besplatan odvoz oštećenih vozila, glomaznog otpada i šute, oslobađanje plaćanja režija za građane čiji su objekti značajnije oštećeni u potresu.
 
S obzirom da je i zakupnicima u poslovnim prostorima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga ugroženo poslovanje te je došlo do obustave rada ili značajnijeg pada prihoda, s ciljem pomoći našim partnerima, donesena je odluka kojom se osiguravaju sljedeće mjere:

Komitentima podružnice Upravljanje nekretninama, Tržnice Zagreb i Gradska groblja koji su pogođeni potresom, kroz dvije kategorije:
 
  1. Komitenti koji nisu mogli obavljati djelatnost u iznajmljenom prostoru zbog posljedica potresa jer je prostor neuporabljiv – oslobađaju se zakupnine u 100% iznosu (od 22.03.2020. do ponovne uporabe);
 
  1. Komitenti koji su u djelomično oštećenim prostorima, ako je oštećenje utvrđeno od strane ovlaštene stručne osobe, na pisani zahtjev zakupnika  - oslobađaju se zakupnine najdulje 3 mjeseca.
 
Komitentima podružnice Upravljanje Nekretninama, Autobusni Kolodvor Zagreb i RTZ koji su pogođeni COVID-19 u dvije kategorije:
 
  1. Komitenti koji nisu obavljali svoju djelatnost odlukom Stožera civilne zaštite – oslobodit će se 50% zakupnine od 19. ožujka 2020. do ukidanja mjera;
 
  1. Komitenti koji su obavljali djelatnost, ali su posredno pogođeni krizom uzrokovanom Covid-19, tako da im je smanjen prihod– odobrit će se odgoda plaćanja od 90 dana i mogućnost obročne otplate na 12 mjeseci, uz podnsen zahtjev.
 
 
 
Obrasci zahtjeva za ostvarivanje prava koje proizlaze iz ovih mjera mogu se preuzeti s internetskih stranica Zagrebačkog holdinga i pojedinih podružnica.
 
Svi zakupnici koji su zaprimili račune, a pripadaju nekoj od navedenih kategorija, mogu se javiti kroz Pozivni centar i broj 072 500 400 te putem elektroničke pošte [email protected] kako bi se ranije generirani račun stornirao, a potraživanja obustavila u skladu s konkretnom mjerom.
 
Zagreb, 22.04.2020.


zahtjev za umanjene zakupnine-covid19.docx