Autobusni kolodvor Zagreb

Stanje na cestama

Stanje na cestama

Izvor informacija: HAK

ažurirano: 27.11.2021. 11:46

Prohodnost cesta


Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h na 185.km između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Zagreba.

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova POPOVAČA i KUTINA u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za oprez.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, u Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada snijeg. Zbog obilnije kiše mjestimice se zadržava veća količina vode na kolnicima. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) opasnost je od odrona. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Državna cesta DC501 Oštrovica-Meja otvorena je za sav promet te se vozi uz privremenu regulaciju prometa semaforima.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. godine, obavezna je zimska oprema, a za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se:
 • četiri zimske gume (M+S) ili
 • četiri ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.
Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika.

Dani tehničke ispravnosti vozila 2021.

Pozivaju se vozači da još danas, 27. studenog, sa svojim vozilima pristupe besplatnoj kontroli tehničke ispravnosti u bilo kojoj stanici za redoviti tehnički pregled u Republici Hrvatskoj. Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Više o akciji na: https://www.hak.hr/vijest/1081/dani-teh-isprav-vozila-2021

PRIVREMENA PROMETNA REGULACIJA

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • do 10. prosinca zbog radova kroz tunele Grič i Plasina vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi
 • od 29. studenog do 22. prosinca (ukoliko dozvole vremenski uvjeti) u tunelu Konjsko vozit će se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi
A2 Zagreb-Macelj:
 • do 22. prosinca radovi su na nadvožnjaku u čvoru Zaprešić, vozi se jednosmjerno u smjeru Zaboka po DC1. Promet sa DC1 u smjeru Zagreba prema Aleji Bologne je obustavljen i vozi se obilazno preko centra Zaprešića i čvora Jankomir.
A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva:
 • do 20.siječnja 2022. zbog izgradnje čvora Trinajstići od 14.+750 km do 15.+250 km u oba smjera vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine. U prilazu zoni radova, osobito u smjeru GP Rupa, u slučajevima pojačanog prometa mogu se očekivati kolone vozila u pokretu
A9/A8 Istarski ipsilon
 • između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3,00 m. Posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja.
DC102 Krčki most:
 • do 05. lipnja 2022. zbog radova na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, naizmjence.
ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:
 • DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);
 • DC6 Ulica Borlin u Karlovcu (do 30.studenoga);
 • DC14 Andraševec-Bračak kod Zaboka (do 1. travnja 2022.)
 • DC34 Ulica Stjepana Radića u naselju Petrijevci (do 24. prosinca);
 • DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (do 20. prosinca);
 • DC213 Nemetin-Dalj (do 29. studenog);
 • DC225 u Zaprešiću na raskrižju Ulice Pavla Lončara/Mokričke/Ulice Obrubrići (do 04. prosinca):
 • DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. ožujka 2022.).

Od 29. studenoga u 08:00 sati do 08. prosinca u 07:00 sati za sav promet zatvara se most Galdovo na državnoj cesti DC36 u Sisku. Obilazak: DC37 Aleja V.J.Cape-Strossmayerova ulica u Sisku-Aleja narodnih heroja-Ul. A.Kovačića-Ul. O.Keršovanija- most Crnac-Topolovac-DC232 Topolovac-Novo selo Palanječko. Pješački promet bit će omogućen pješačkom stazom mosta.

Na državnoj cesti DC228 Ozalj-Karlovac između Gornjeg Pokupja i Mahićnog zabrana je prometa za vozila iznad 3.5 tone (do 28. veljače 2022.).

Do 31. ožujka 2022.god., prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (NN 70/19), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Na motociklima i mopedima kratka svjetla moraju biti uključena tijekom cijele godine. Vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.