Prikaz

Autobusni kolodvor Zagreb

Pomoć osobama s invaliditetom

Pomoć osobama s invaliditetom


Kako bi se omogućio nesmetan pristup svim kategorijama korisnika naših usluga, zgrada Autobusnog kolodvora u potpunosti je prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju.

Lift koji se nalazi u sjevernom dijelu zgrade AKZ-a, omogućuje nesmetano kretanje osoba s poteškoćama u kretanju te olakšava pristup na dolazne i odlazne perone.

Do sadržaja unutar zgrade Autobusnog kolodvora vode i tri kraka pokretnih stepenica, koje se nalaze na južnom i sjevernom ulazu te na dolaznom peronu.

U suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba postavljene su i trake za lakše kretanje slijepih osoba koje povezuju vanjski i unutrašnji prostor, od tramvajskog stajališta, blagajni za kupnju karata do odlaznih perona.

Na samom dolaznom peronu u prizemlju zgrade nalazi se WC koji je zajedno s prilazom u potpunosti prilagođen osobama u invalidskim kolicima.

U želji da svim korisnicima usluga Autobusnog kolodvora omogućimo nesmetano putovanje, naše ljubazno osoblje svakodnevno, od 00 do 24 sata, na raspolaganju je osobama s invaliditetom, starijim teže pokretnim osobama te ostalim osobama s poteškoćama u kretanju.

Ako putujete bez pratnje, a ne možete sami kupiti ili preuzeti kartu, nazovite našeg glavnog prometnika na broj 01/6008-645, koji će vas ispratiti od ulaska u zgradu Autobusnog kolodvora do ulaska u autobus.